#OT348. Lokallogik og verdenslogik. MCK 02.07.2004

#OT348. Lokallogik og verdenslogik. MCK 02.07.2004

Foredraget Lokallogik og verdenslogik blev afholdt af Ole Therkelsen i den store foredragssal i Martinus Center Klint den 2. juli 2004.

I verdensvidenskaben bruger man verdenslogik og ikke lokallogik

Hovedsymbolet, symbol nr. 11, Det evige verdensbillede. Copyright Martinus Institut. www.martinus.dk
Ole Therkelsen foran Martinus’ symbol nr. 12, Det evige verdensbillede, hovedsymbolet, i foredragssalen i Martinus Center Klint

 

Verdensvidenskab – citater af Martinus

23. Hvorfor menneskene taber troen på kristendommen

Kristendommen er i sig selv absolut ikke hverken overtro, magtesløs eller intetsigende. Men denne overtro vil blive ved med at florere, så længe det endnu ikke er blevet til virkelig kendsgerning for menneskeheden, at kristendommen ikke blot er “vejen, sandheden og livet”, men i sin helhed er selve verdensvidenskaben, er selve livsmysteriets løsning.

Den Intellektualiserede Kristendom, stk. 23, www.martinus.dk

Lars Nibelvang mente, at da alle de store forfattere, som f.eks. Dickens, skrev i hånden, skulle Martinus også gøre det.
Men Martinus insisterede på, at det var bedre at skrive på maskine. Det var de uenige om. Så sagde Martinus, at de kunne lade det komme an på en prøve. De valgte så en bestemt sætning, som L.N. skulle skrive i hånden og Martinus skulle skrive på maskine. Det viste sig, at Martinus var meget hurtigere på maskine, selv om han ikke var særligt øvet. Det overbeviste Lars Nibelvang. 

Del 4. Det fuldkomne menneske er almægtigt, alvidende og alkærligt

[…]                         Det lyder jo fantastisk, men det er ikke desto mindre det, der bliver fremtidens udvikling. I fremtiden efter “ragnarok” vil der komme en helt ny verdenskultur, som nok vil være kristendom, men den vil ikke være religion, den vil være en verdensvidenskab. Religion er ikke for fremtiden, den var kun for de mennesker, der var instinktvæsener og skulle have en verdenslærer. Selv om jeg nu fortæller disse ting, skal jeg ikke være en ny Kristus. Men det er ting, som jeg har evne til at opleve gennem min egen bevidsthed.

KOSMOS nr. 1, 2005, Morgentanker i DR. [Sendt i P1 i radioen sept. 1980]

* * *

8. Den tredje verdenskrig eller ragnarok

Til den tid vil det være godt, at mine værker er skrevet. Det er kedeligt at skulle tale om sine egne ting, men jeg er jo nødt til at fortælle, hvad det er, jeg har lavet. Da vil min Livets Bog, Det Tredje Testamente, være menneskene til hjælp, for den bygger hele verdenslogikken op.

Kristendommen er verdensvidenskaben, og det er videnskaben om verdensaltet. I Det Tredje Testamentevil man få lejlighed til at læse om hele verdensaltets struktur, og hvordan verdensaltet er et levende væsen, og man vil få at se, hvordan de levende væsener er forbundet med dette væsen, og hvorfor alle disse lidelser må til.

Kosmos nr. 7/2008, Kristi genkomst – talsmandens komme

10. Kristendommen bliver til en videnskab i den ny verdensepoke

Men i dag skal kristendommen ikke baseres på nogen autoritet. Jeg er ikke nogen Kristus eller nogen autoritet, som den ny epoke skal baseres på. Jeg er bare et redskab til at lave analyser og vise for mennesker, hvordan livet er. Så skal enhver med sin egen begavelse, forstand og udvikling blive sin egen lærer, sin egen verdensgenløser, om jeg så må sige. Det, der er det sande verdensbillede eller den sande verdensvidenskab, det er den virkelige kristendom, som nu skal til at manifesteres. Tidligere var der kun stænk af den hist og her i form af de humane foreteelser, som tidligere nævnt.

Kosmos nr. 3/2013, Martinus 83-års fødselsdagstale,11.08.1973