#OT215. Spørgetime om Gud, videnskab, religion og bøn

#OT215. Spørgetime om videnskab, Gud, religion og bøn

Spørgetimen om Gud, videnskab, religion og bøn blev afholdt af Ole Therkelsen den 21.03.2012 på Væksthøjskolen Djursland ved Grenå.

 

Martinus skriver på maskine på Martinus Institut, Mariendalsvej 94-96, 2000 Frederiksberg. www.martinus.dk
Martinus skriver på skrivemaskine i Martinus Institut. www.martinus.dk

Er Martinus Åndsvidenskab en videnskab 

Videnskaben har vist, at alle forandringer i den fysiske materie er lovbundne. Forfatteren Martinus (1890-1981) påviser, at der også findes love for tænkningen. Viden om disse psykiske naturlove vil gøre det muligt for de jordiske mennesker at få herredømme over deres mentalitet og efterhånden skabe et kærlighedens verdensrige på jorden.

Intellektualiseret kristendom

Mange tror, at kristendommen er færdig, fordi færre går i kirke. Men kristendommen er ikke færdig, den er ved at gå ind i en ny fase, den er ved at blive videnskabeliggjort, fra at være verdensreligion er den ved at blive en verdensvidenskab. At praktisere Kristi væremåde er sand kristendom. Martinus’ sidste bog “Det Tredje Testamente – Den Intellektualiserede Kristendom” viser på logisk og videnskabelig vis, at Kristus er modellen på det fuldkomne menneske, der er udviklingens mål.

 

Martinus, Darwin og intelligent design

Udvikling og evolution kan ses i tre perspektiver: det religiøse, det naturvidenskabelige og det kosmiske. Naturens skabelser er så geniale, at flere antager, at der må ligge en skabekraft eller et intelligent design bagved. En omfattende ny kosmisk udviklingslære, der påviser de lokale sandheder i både darwinismen og intelligent design, er blevet fremlagt i Oles bog, Martinus, Darwin og intelligent design

 

Bogen om Martinus, Darwin og intelligent design kan købes på www.martinusshop.dk
“Martinus, Darwin og intelligent design – En ny evolutionsteori” af Ole Therkelsen. oletherkelsen.dk

 

Intuition, videnskab og kosmisk bevidsthed

Inspiration, kosmiske glimt og kosmisk bevidsthed er alle eksempler på intuitive oplevelser. Foredraget vil også omhandle forskellige dyriske og menneskelige tankeklimaer, videnskab, kunst, religion og psykiske evner. Der er en kosmisk styrelse bag en ny verdens fødsel, bag menneskets udvikling fra dyreriget til det fuldkomne stadium.

Det Tredje Testamente

Fem år før sin bortgang valgte Martinus (1890-1981) at kalde sit samlede værk “Det Tredje Testamente”, og det første bind blev i 1981 udgivet på Borgens forlag under denne titel. I foredraget motiveres og begrundes Martinus valg af denne titel. Martinus åndsvidenskab er intellektualiseret kristendom eller en videnskab om kærlighed. Menneskenes kommende kulturfundament må være baseret på en videnskabelig og logisk opfattelse af alle livets forhold.

Bøn som videnskab

Dyrets angstskrig er den første form for bøn. Bønnen er altså ikke noget menneskeskabt men en naturlig funktion i dyr og mennesker. Bønnen følger ganske bestemte naturlove og virker uanset, om man er troende eller ej. Ifølge Martinus er bønnen menneskets største energi- og kraftkilde, ligesom den også kan vejlede os i livets mange valgsituationer. I sin bredeste definition er bøn al livsoplevelse og vekselvirkning med omverdenen eller det os omgivende levende univers, guddommen.

Det åndeligt hjemløse nutidsmenneske og den fysiske videnskab

De sidste århundreders stærke intelligensudvikling har ført mange mennesker frem til en ny fysisk videnskab, men også til et stadium, hvor de er ulykkelige, ateistiske materialister. Misbrug af unaturlige nydelsesmidler samt seksuelle udskejelser og perversiteter tager til. Selvmordstallene er størst i lande med en høj teknologisk udvikling. Et harmonisk forhold mellem udviklet intelligens og følelse fører frem til en gryende intuition, der gør menneskene modtagelige for åndsvidenskaben, der med sine realistiske analyser af livet giver fast holdepunkt i tilværelsen

 

 

Martinus Kosmologi

OLE THERKELSEN  YOUTUBE KANAL

https://www.youtube.com/channel/UCXid-LNLoeml_bcqt67E2aw

 

MARTINUS KOSMOLOGI KANAL

https://www.youtube.com/channel/UCEvdMYsGqeipSvaF0vowZQw

Ole Therkelsen Apple podcast

https://podcasts.apple.com/dk/podcast/martinus-kosmologi/id1494569769

Google podcast

https://www.google.com/podcasts?feed=aHR0cHM6Ly93d3cub2xldGhlcmtlbHNlbi5kay9mZWVkL3BvZGNhc3Qv

VÄRLDSBILD FÖRLAG

www.varldsbild.se

AMAZON – Ole Therkelsen

Author Profile

www.amazon.com/author/ole.therkelsen

https://authorcentral.amazon.de/gp/profile

www.amazon.com

www.amazon.de

www.amazon.co.uk

MARTINUS INSTITUT

www.martinus.dk

www.shop.martinus.dk

www.amazon.com/author/martinus

SCIENTIA INTUITIVA  –  Publisher

www.scientia-intuitiva.dk

www.martinusshop.dk

 

Jan Tarbensen driver forlaget Sciential Intuitiva, der sælger bøgerne på www.martinusshop.dk
2. Udgave af “Martinus og den ny verdensmoral” er udgivet af forlaget Scientia Intuitiva. www.martinusshop.dk